Cosmetica traditionala

Cosmetica (greaca κοσμετικός kosmetikós – aranja, impodobi) este arta si practica ingrijirii, pastrarii si infrumusetarii corpului uman, in special a fetei. Ele sunt, in general, amestecuri din surse naturale, dar si compusi chimici, sintetici.
Cosmetica apare si se raspandeste in secolul XVIII, ea este numita „cosmétique“ in Franta, termenul ajunge sa fie folosit in Germania abia din anul 1850, pana in secolul XVIII se foloseau termenii pentru infrumusetare, „cosmetica medicamenta” si „ ars cosmetica”.
Cu aproape doua milenii in urma, imparatul si filozoful roman Marc Aureliu spunea ca aspectul exterior al omului este “cea mai buna scrisoare de recomandare a lui“. Or, in compunerea acestui aspect exterior cosmetica ocupa un loc cat se poate de important.

Cosmetica este un termen care defineşte ingrijirea, mentinerea si infrumusetarea corpului uman, precum si intarzierea aparitiei semnelor batranetii. Cu toate ca este o practica veche de mii de ani, de-abia in secolul XX cosmetica a devenit o profesie certificata. In unele tari se vorbeste acum de cosmetologie, pentru ca dincolo de a fi o arta, cosmetica se bazeaza pe stiinta.

Cosmeticiana sau  esteticiana (folosim cuvantul la feminin, cum marea majoritatea a cosmeticienilor sunt femei) este o persoana specializata in ingrijirea pielii. Ingrijirea include:

  • tratamente faciale (pentru ten acneic, imbatranit etc)
  • pensat
  • vopsit gene si sprancene
  • epilare cu ceara
  • machiaj

Pe langa asta, cosmeticiana, esteticiana, trebuie sa stie ce produse cosmetice sa recomande clientilor sai, fiindca tratamentul pielii nu se opreste in salon (cabinet) ci trebuie mentinut si acasa. Din cauza diferentelor dintre produsele destinate publicului larg (cele comerciale) si produsele profesionale cu care se lucreaza in saloane.

Orice cosmeticiana trebuie sa aiba o certificare de la o scoala de cosmetica acreditata. Daca apelezi la servicii de cosmetica, nu uita ca acolo se folosesc produse care iti pot dauna pielii, daca persoana care se ocupa de tine nu are pregatirea necesara!

Mai mult, acum normele europene, aplicabile cer conditii de igiena riguroase.

Cosmetica este domeniul cu ajutorul caruia transformi oamenii din jurul tau, le imbunatatesti imaginea si ii ajuti sa devina mai frumosi si mai impacati cu sine. Cosmeticiana se ocupa de tratamentul tenului, epilat, pensat, cosmetica decorativa (vopsit gene, sprancene, aplicarea de gene false etc), masaj facial, tatuaje cosmetice si altele. Lucruri care in aparenta par destul de simple, insa ele au nevoie de cursuri speciale pentru o abordare profesionista.

In zilele noastre, tot mai multe femei dar si barbati isi doresc sa aiba grija de aspectul lor fizic, asa ca apeleaza tot mai des la serviciile de infrumusetare.

https://evahaircut.ro/wp-content/uploads/2020/02/Logo-Eva-Hair-Cut-1.png
Eva Hair Cut

Ne-am consolidat pozitia pe piata, devenind cunoscuti pentru calitate si profesionalism. Promitem sa continuam in acelasi spirit caracteristic salonului nostru si sa ne imbogatim portofoliul in raport cu nevoile clientilor nostri.

„Take time to be beautiful”

Urmeaza-ne

Etichetati-ne si obtineti sansa de a va vedea fotografia sau videoclipul pe profilul nostru  #evahaircut

Modalitati de plata
Cash & Card
https://evahaircut.ro/wp-content/uploads/2022/09/SAL.png
https://evahaircut.ro/wp-content/uploads/2022/09/SOL.png
Subscribe

If you wish to receive our latest news in your email box, just subscribe to our newsletter. We won’t spam you, we promise!

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Eva Hair Cut

As the pioneer of the lean startup movement, APPLAUZ has dedicated it’s time to sharing effective business strategies that help new businesses and enterpreneurs put their money to work in the right way.

Copyright © Eva Hair Cut  2020.  All Rights Reserved. Powered by Dynamic IT. ANPC

Open chat
Buna, "

Te putem ajuta?
Echipa Eva Hair Cut face tot posibilul sa iti raspunda cat mai repede!

"Take time to be beautiful"